Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
Svi srpski manastiri - Vodič do svakog manastira
Close

Svi srpski manastiri - Vodič do svakog manastira

Svi srpski manastiri - Vodič do svakog manastira
  Velika slika

Grupa autora
347 strana
ćirilica
16,5 x 23,5 cm
srpski


Jedinstveni vodič kroz više od 460 manastira i još preko 260 manastirišta (mesta gde su se nekada nalazili sada porušeni i istorijskim vetrovima razvejani hramovi naše prebogate duhovne riznice).

Prvi put na jednom mestu popisana su naša svetilišta od Arizone i Ilinoisa, preko Republike Srpske, Srbije, Crne Gore pa sve do Francuske, Švedske, Nemačke... i Svete Gore. Na njoj je radilo deset stručnjaka tazličitih profila.

- Reč je o multimedijalnoj publikaciji koja sadrži jezgrovito napisane tekstove o svakom pojedinačnom manastiru. Njihove fotografije, detaljnu kartu prilaza i opštu šemu lokacije svetilišta, kao i QR kod koji sve zaineteresovane preko pametnih telefona, tableta, GPS navigatora vodi pravo do vrata ovih drevnih ognjišta i svetilišta hrišćanske vere i naše duhovne kulture.

Ova publikacija je poziv na putovanje u samo središte srpske kulture i hrišćanske civilizacije.

Tek ovako, kada su svi srpski manastiri sistematski složeni i sabrani na jednom mestu, možemo makar da naslutimo svu veličinu našeg nasleđa i vrednost našeg Predanja, i da osetimo ponos zbog toga, spremni da makar ovako započnemo virtualno hodočašće po ovim svetim mestima (dok se ne odvažimo da i realno zakoračimo prema njima – našem simboličnom domu u večnosti).


Cena: 13,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti