Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Knjige
CICA KONTEJNERKA - Ljiljana Banjanin Vukić
Close

CICA KONTEJNERKA - Ljiljana Banjanin Vukić

Cica kontejnerka - Ljiljana Banjanin Vukić
  Velika slika

Ljiljana Banjanin Vukić
88 strana
ćirilica
13.5 x 20.5 cm
srpski


Nove priče za decu Ljiljane Vukić već samim naslovom nas nagovaraju da ih pročitamo pažljivo i protumačimo ispravno. Ovo nisu gamenske priče sa srećnim završetkom, mada nas na prvi pogled mogu asocirati i na Mačke iz visokog društva...ove priče nas uvode u čudesni svet detinjstva, detinje bezbrižnosti i razigranosti. Njene životinje čavrljaju, igraju se, pozivaju na ljubav, toleranciju i stalnu igru kao način življenja. 

Ljiljana Vukić vešto uvlači mladog čitaoca, ili slušaoca, u odnos ljudi prema kućnim ljubimcima, ali i u odnos među samim životinjama. Ova čavrljanja i šaputanja, dakle nisu basne u klasičnom značenju te reči, jer ne traže od čitalaca i slušalaca da bespogovorno veruju u sve što se priča i događa, nemaju narravoučenija koja pod pretnjom neprijatnim posledicama traže od dece da se pridržavaju poruke, uvek i obavezno ispravne, i jedino dobre.

U svakom slučaju dobili smo još jedan literarni glas koji se pridružuje savetu Duška Radovića da "za decu treba pisati kao za odrasle, samo mnogo bolje".(Ljubivoje Ršumović)


Cena: 6,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti