Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
RAT I RIJEČ
Close

RAT I RIJEČ


  Velika slika

Savo Štrbac
190 strana
ćirilica
14 x 20,5 cm
srpski


"Šesta knjiga krajiškog borca za istinu, Save Štrpca, koja sadrži istinite priče iz rata u Hrvatskoj o ljudima uglavnom iz bivšeg SSSR-a, koji su se borili za jednu ili drugu zaraćenu stranu, i nosi pouku da u građanskom ratu nema nevinih. Reč je o devet priča u kojima je bio direktni akter, uglavnom u ulozi predsednika ili člana Komisije vlade Republike Srpske Krajine za razmenu zarobljenika i predaju posmrtnih ostataka. Svih devet priča su sa međunarodnim elementom, a čak četiri su posvećene ljudima sa prostora bivšeg SSSR-a, među kojima je bilo i dobrih i loših, i onih koji su bili na strani Hrvata i onih koji su bili na strani Srba.
Tu je priča posvećena dvojici ruskih novinara koji su poginuli na Baniji 1. septembra 1991. godine, 'koje je ubio rat i koji su našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu', dve priče se odnose na dobrovoljce, takozvane 'pse rata', odnosno na ukrajinsku posadu jednog transportnog aviona AN-26, koja je za pare prevozila oružje i municiju iz Hrvatske u Cazin, za 5. korpus Armije BiH. 'Taj avion je oboren. U njemu je bio i muslimana i Hrvata, a priča daje odgovore na mnoga pitanja njihovim porodicama, kao i porodicama ukrajinskih pilota', navodi autor." (iz opisa knjige sa internet strana)

KOMPLETAN PRIHOD OD PRODAJE OVE KNJIGE, KAO I IZDANJA "HRONIKA PROGNANIH KRAJIŠNIKA" ISTOG AUTORA  JE NAMENJEN PODIZANJU SPOMENIKA POSTRADALIM KRAJIŠNICIMA


Cena: 6,80 EUR
13,60 EUR
 
Komada:


Vezani proizvodi

SREBRENICA kako se zaista zbilo/SREBRENICA wie es wirklich war

Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti