Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
BESMRTNI KASTRO I SRBSKI ROD
Close

BESMRTNI KASTRO I SRBSKI ROD


  Velika slika

Dragoslava Koprivica
128 strana
ćirilica
11,5 x 16,5 cm
srpski


"Kad kažem Kuba, ne mislim na njene plaže, biserni pesak i beskrajno plavetnilo neba. Mislim na ono što tamo duboko impresionira, što vas obara. Duboko humanistički razvoj kubanskog društva, rekla bih, planetarno jedinstven. Obrazovanje i znanje, zdravstvo i čovek, dosegnuti integralni nivo kulture društva, dosegnuti slobodarski duh celokupne nacije.
Kad kažem besmrtni Kastro, ne mislim na 638 neuspelih pokušaja atentata na kubanskog vođu, niti na razne ratove, političke, hemijske, bakteriološke, vođene protiv njega i njegove zemlje. Mislim na Fidela Kastra istorijsku gromadu. Giganta akumuliranog iskustva, mudrosti, refleksija, meditacije, poimanja života i razumevanja sveta u kojem živimo. Ličnost koja je još za života doživela slavu da na velika vrata uđe u istoriju i legendu.
Osećam veliku nepravdu što mlade generacije, pogubljene u haosu posrnulog življenja, malo ili površno znaju o tom profesoru života, tako inspirativnom za učenje o bitisanju čoveka i naroda i let slobodarskog duha. Ako ih ovo štivo podstakne na tu stazu, nešto sam učinila.
Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje.
Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović!" (Autorka)

Cena: 9,90 EUR
 
Komada:


Vezani proizvodi

NIKOLA TESLA SRPSKI GENIJE


TESLA, PORTRET MEĐU MASKAMA

MILEVA MARIĆ ANŠTAJN - ŽIVOT SA ALBERTOM ANŠTAJNOM

MILEVA MARIĆ ANŠTAJN - ŽIVOT SA ALBERTOM ANŠTAJNOM

Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti