Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
ANGLOS
Close

ANGLOS

ANGLOS Momo Kapor
  Velika slika

Momo Kapor
136 strana
latinica
12.5 x 20 cm
srpski


Ova knjiga našeg čuvenog pisca i slikara, Mome Kapora, nastala je kao plod iskustva sa njegovih mnogobrojnih krstarenja Sredozemljem.
Na svom krstarenju po Sredozemlju, veliki luksuzni brod 'El Greko' zaustavlja se na dva sata, radi razgledanja mesta i kupanja putnika, na malom ostrvu Agios Gerasimos u arhipelagu u blizini Itake. Posle žučne i burne svađe oko pića sa svojom ženom na palubi, jedan putnik silazi sa broda i nastavlja da pije, pa tako kasni na brod koji odlazi iz luke. Trčeći za njim i vičući, on gubi glas i ostaje zanemeo na malom ostrvu bez novca i bilo kakvih isprava. Zbog njegove engleske, šerlokholmsovske kape sa dva širita, ostrvljani ga zovu Anglos, što na grčkom znači Englez.
Ovaj uzbudljivi, pustolovni roman opisuje prezivljavanje i bitku za opstanak ovog savremenog Robinzona na naseljenom ostrvu, gde povremeno iz alkoholnih izmaglica, iskrsavaju odlomci njegovog ranijeg života. Roman Anglos predstavlja, u stvari, uspomene jednog pijanca, koji na ostrvu doživljava pročišćenje.

Cena: 8,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti