Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Knjige
SAČEKUŠA POPUST - STARA CENA: 18,40 EUR
Close

SAČEKUŠA POPUST - STARA CENA: 18,40 EUR

SAČEKUŠA  POPUST - STARA CENA: 18,40 EUR Predrag Jeremić
  Velika slika

Predrag Jeremić
244 strana
latinica
12 x 20 cm
srpski


U poslednjih desetak i nešto više godina mnogi 'žestoki momci', 'junaci ulice' ili podzemlja, kako su sve nazivani, završili su svoj život, uglavnom u najboljim godinama isto onako kako su ga i živeli, žestoko i brzo – na ulici! Ginuli su, jedan za drugim, spekatakularno. U prestonom gradu Beogradu skoro da nema kraja u kome se nije desilo bar jedno takvo ubistvo.
Ubice su, uglavnom, sem u izuzetnim slučajevima, ostajali nepoznati, mada je čaršija, pogotovo podzemlje, znala ko je stajao iza koje likvidacije. Jer, nema sumnje, žestoki momci Beograda i Srbije, ubijali su jedni druge.
Iako su u Beogradu, uglavnom počinjali svoj burni život i kretali iz njega putevima i stranputicama, po pravilu su se njemu vraćali i tu završavali. Ne svi.
O tim ti takvim likovima i njihovim sudbinama govori knjiga Predraga Jeremića 'Sačekuša'. U njoj se, jedan za drugom, ređaju životi, uglavnom kratki, i sudbine Ljube Zemunca, Ranka Rubežića, Giške, Juse, Ćente, Arkana, Skoleta, Bobana Petrovića, Kneleta, Šijana, Dugog, Gorana Majmuna... Sudeći po njenom sadržaju i imenima koja se u knjizi pominju, priča sa beogradskog asfalta još nije završena. Na žalost. Ali, možda će, nakon čitanja Jeremićeve knjige potencijalni junaci beogradskog asfalta izabrati drugi put, manje opasan.

Cena: 9,20 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti