Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
Golmanov strah od penala
Close

Golmanov strah od penala

Golmanov strah od penala
  Velika slika

Peter Handke
150 strana
latinica
13x20
srpski


Nobelova nagrada za književnost 2019.

"Na samom početku svog stvaralaštva Handke je bio enfant terrible evropske avangarde, svodeći sve društvene, psihološke i istorijske kategorije iskustva na svojevrsni lingvistički konstrukt. Sada se smatra jednim od najvećih savremenih pisaca."

Nobelova nagrada za književnost dodeljena je Peteru Handkeu 2019. "zbog uticajnog rada koji sa lingvističkom genijalnošću istražuje periferiju i posebnost ljudskog postojanja." U kontekstu ovog obrazloženja, Golmanov strah od penala jedno je od najreprezentativnijih Handkeovih dela.

Bivši golman Jozef Bloh ostaje sada i bez posla na gradilištu. Luta Bečom, provodi dane odlazeći u bioskop, čitajući novine, telefonirajući.... Bez ikakvog jasnog motiva ubija bioskopsku blagajnicu sa kojom je prethodno proveo noć i odlazi autobusom u pogranično područje. Umišlja da ga ljudi prate, špijuniraju, igraju se njime, čudno se ponašaju, čudne stvari govore... Kao golman pred igračem koji izvodi penal, Bloh u grčevitom strahu pokušava da protumači pokrete protivnika i odbrani udarac.


Cena: 13,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti