Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
KRIVDA I PRAVDA
Close

KRIVDA I PRAVDA

KRIVDA I PRAVDA
  Velika slika

Dragomir Antonić
285 strana
ćirilica
13,5x20,0
srpski


Poslednje decenije 20. veka u modi je bio termin „etnički Srbi. Prevedno na srpski, a i na druge jezike, značilo bi „narodni Srbi. Grčka reč etnos prevodi se na svim jezicima kao narod. Po njoj su nazvane i naučne discipline etnografija i etnologija koje se bave izučavanjem običaja i drugih osobina jednog naroda.

Besmislen termin je uveden sa smišljenom namerom da se od „etničkih Srba, naprave „hrvatski, i „bosanski Srbi, a zatim svi Srbi i sve srpsko proglasi za nešto ružno i zločinačko.

Promeni ime dodavanjem imenici prideva, a onda okaljaj ime. Nikakvi dokazi više nisu potrebni, jer svi „znaju da su Srbi ubice, kasapi, zločinci i šta je sve pisalo po novinama onih koji bi danas da nam budu prijatelji. Na njihovu žalost zapisano je sačuvano, mada bi oni voleli da je sve zaboravljeno“.

Pojam „etnički Srbi je otišao u prošlost, ali su posledice zločina ostale“, konstatuje Antonić.

U početku beše reč. Iz nje je sve i nastalo. Gospod stvorio. Kad neko želi da se uništi Njegovo delo, prvo nestane reč. Nema je. Izgubi se. Niko je ne pominje. Malo ko primeti. Nestala jedna reč, pojavila se druga. Lingvisti bi rekli sinonim. Isto je ili slično značenje samo se drugačije izgovara.

Lakoverni u to poveruju – piše dugogoišnji kolumnista, etnolog, zaljubljenik u istinu Dragomir Antonić u knjizi „Krivda i pravda“ u kojoj analizira događaje u i oko Srbije.


Cena: 15,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti