Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
MIHAJLO PUPIN - Enciklopedija u slikama
Close

MIHAJLO PUPIN - Enciklopedija u slikama

MIHAJLO PUPIN - Enciklopedija u slikama
  Velika slika

autori teksta: Dr Dragoljub Martinović, Mr Boško Gajić
64 strana
ćirilica
22x28,5 cm
srpski
tvrde korice

Ova knjiga vas tekstom i slikama vodi životnom putanjom Mihajla Pupina. Prikazana su mesta u kojima je boravio, opisane okolnosti u kojima je učio, predstavljeni ljudi sa kojima je radio i objašnjeni izumi koje je ostvarivao.

Saznaćete da je bio opčinjen zvukom, radio-talasima, svetlosnim i rendgenskim zracima, srpskom tradicijom i američkim prosperitetom. Da je naučio nemački, engleski, grčki, latinski i francuski jezik. Da je savladao višu matematiku i teorijsku fiziku, fizičku hemiju i termodinamiku, telefoniju i radiotehniku. Da je objavio 36 naučnih radova, izumeo 34 osnovna patenta, napisao sedam knjiga, okupljao Srbe u Americi, zastupao Srbiju dok je ratovala, kao i na Mirovnoj konferenciji u Parizu i da je Srbima ostavio sve svoje bogatstvo.

Upoznaćete najznačajnije patentirane izume za produženje dometa telefonskih veza, višekanalni prenos signala, elektronski usmerač, oscilator, predajnik i prijemnik.

Videćete slike značajnih ličnosti koje su doprinele razvoju savremene civilizacije sa kojima je sarađivao i predmete na kojima je radio.

Otkrićete da je izumeo sekundarno zračenje rendgenskih zraka i princip višekanalnog prenosa signala kroz isti prenosni medijum.

I još mnogo, mnogo toga....


Cena: 9,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti