Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
SRBI U PRVOM SVETSKOM RATU - Enciklopedija u slikama
Close

SRBI U PRVOM SVETSKOM RATU - Enciklopedija u slikama

SRBI U PRVOM SVETSKOM RATU - Enciklopedija u slikama
  Velika slika

Obrad i Miloš Ković
65 strana
ćirilica
21,5x28.5
srpski
veliki format, tvrde korice

Ova knjiga vodi vas kroz istorijske datume Velikog rata u kome su milioni ljudi izgubili živote, a u kome je Kraljevina Srbija odbranila svoju slobodu i, zajedno sa saveznicima, porazila tri carevine - Austro-Ugarsku, Nemačku i Bugarsku.  

Saznaćete koji su bili uzroci Prvog svetskog rata ~ Zbog čega je i kako izvršen Sarajevski atentat ~ Kako je propagandnim ratom Austro-Ugarska pripremala agresiju na Srbiju ~ Velike srpske pobede na Ceru, Kolubari i na Solunskom frontu.

 Upoznaćete srpske vojvode, starešine i vojnike, dobrovoljce, četnike, junake i junakinje Velikog rata, lekare i bolničarke koji su pobedili epidemiju tifusa ~ Kako je povlačenjem preko Crne Gore i Albanije srpske vojske i naroda sačuvan državni kontinuitet Srbije ~ Vreme okupacije i kako su uništavani Srbi u srpskim zemljama.

Videćete unforme srpske vojske ~ Srpska i saveznička odlikovanja, pukovske ratne zastave srpske vojske ~ Naoružanje i opremu ratnika - od pušaka do topova i aeroplana ~ Umetničko stvaralaštvo srpskih vojnika.

Otkrićete zbog čega se Srbija zalagala u Niškoj i Krfskoj deklaraciji da svi Srbi budu u jednoj državi ~ Zašto je odbijena ponuda saveznika i, umesto Velike Srbije, izabrana - Jugoslavija ~ Kako je srpski narod platio najveću cenu pobede u Velikom ratu.... I još mnogo mnogo toga......


Cena: 8,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti