Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
U VIHORU MILOSRĐA
Close

U VIHORU MILOSRĐA

U VIHORU MILOSRĐA - Slobodan Vukosavljević
  Velika slika

Slobodan Vukosavljević
445 strana
ćirilica
14 x 21 cm
srpski
tvrde korice

- autentično svedočenje

- najbolje čuvane tajne

- kako smo okupirani i opljačkani do gole kože

Knjigu " U VIHORU MILOSRĐA" sam pisao i napisao u jednom velikom poremećaju odnosa među ljudima u teškom ratnom vremenu. U vremenu burnih promena u uslovima stranih uticaja koji su izazivali sukobe među narodima, ali na žalost i unutrašnjem nejedinstvu i neslozi među nama Srbima.
Pišem u uslovima povratka aveti iz prošlosti koja je prouzrokovala rat među narodima, ali koja je izazvala i sukobe među ljudima i sukobe u samim ličnostima.

Taj vihor sukoba nazivam vihorom milosrđa koji je izazvala jedna u nizu istorijskih zapadnih demokratija milosrđa i njenom Petom krstaškom ratu, kada se sukobljavaju braća protiv braće.

U prvom poglavlju opisujem teško stanje u SRJ i Srbiji, čime je uslovljeno, i uticalo na stanje u RSK, gde se to stanje ispoljava u daleko težem obliku, koje prikazuju ratni sukobi.

Devedeset treća godina je veoma značajna za Srpski narod, pre svega u njegovoj podeli i nejedinstvu, u podeli jedinstvene teritorije, jedinstvene oružane sile i nebrizi jednog dela naroda za sudbinu njegovog drugog dela. To opisujem u drugom poglavlju, kada nas vojnike,, drugove i saborce dele i otuđuju.

Dvadesetprvog januara devedeset treće godine, početkom vikenda, kada su institucije međunarodne zajednice i administracije njenih organa paralisane, van funkcije, otpočela je agresija Hrvata na srpska sela i ognjišta u Ravnim Kotarima, u Republici Srpskoj Krajini. Sva sredstva javnog informisanja savezne države su ovu vest objavile bez određene reakcije državnih organa i institucija.

Kao da su čekali zvaničan stav mentora koji su možda , na našu opštu nacionalnu žalost postojali,  ili možda zbog kukavičluka ili trenutne slabosti ili nesposobnosti zvaničnih organa SRJ da preduzmu hitne mere da se agresija zaustavi i da se počne automatsko kažnjavanje agresora zbog grubog kršenja međunarodnog prava, međunarodnih garancija i organa koji ih sprovode, kao prihvaćenih obaveza, u zaštiti srpakog stanovništva na sopstvenoj teritoriji.

I, umesto da se homogenizujemo i da damo jedinstven odgovor na NATO agresiju, oni nas podeliše.... (autor)

Od istog autorau Knjižari VESTI možete poručiti i knjigu "Zašto je pao Knin"


Cena: 15,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti