Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
ŽENA - Simonida Milojković
Close

ŽENA - Simonida Milojković

ŽENA - Simonida Milojković
  Velika slika

Simonida Milojković
336 strana
latinica
13 x 20 cm
srpski


Nova hit knjiga Simonide Milojković!

Posle ogromnog uspeha romana „Grabljivica 1 i 2“  i „Ljubav u doba kokaina“ (po kome je rađena i predstava), Simonida Milojković nastavlja da kao i u prethodnim romanima tako i u svom novom hit romanu "ŽENA" ispisuje istinitu životnu dramu.

Dramu jedne žene koja se ne bori samo za ljubav već se bori za goli život. Ona ne traži samilost, niti solidarnost; ne bori se za prava LGBT populacije, niti bilo koje druge manjinske grupe. Ne insistira na tome da razumemo njenu različitost, traži samo da je ostavimo na miru. Junakinja romana "Žena" želi samo da prođe ulicom bez psovki, bez uvreda, bez udaraca. Iako više nego skromne, njene želje ostaju neispunjene. 
"Šta je to u čoveku što ga tera da priđe bespomoćnoj osobi koja već leži nokautirana i da je šutne?", pita se glavna junakinja Goca i priznaje da je, kao žrtva vršnjačkog nasilja, još u osnovnoj školi naučila da se bori i od zveri i od ljudi, i zaključuje: "Ali ni do danas nisam naučila da ih međusobno razlikujem".      
Istinita ljubavna priča o jednoj neobičnoj ženi koja mnogo propatila samo zato što je drugačija.  
Ova priča od kojih "pošten svet" zazire, nema za temu samo problem netolerancije i osude svega što je drugačije, već se bavi i zastrašujuće rastućim vršnjačkim nasiljem, kao i nasiljem prema ženama. Duboko utemeljeni stereotipi u društvu, predrasude i nizak nivo znanja su glavni uzroci netolerancije, nerazumevanja i na kraju nasilja.
Nije li apsurdno da u ovo naše tehnološki najnaprednije doba mobilne telefonije, novih medija, interneta, kad smo bombardovani informacijama svih mogućih vrsta sa svih strana, još uvijek živimo u neznanju, bojeći se jedni drugih, s predrasudama!
 
 

Cena: 10,00 EUR
12,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti