Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
RAFAL IZ ZADNJEG EŠALONA - general Miloš Đošan
Close

RAFAL IZ ZADNJEG EŠALONA - general Miloš Đošan

RAFAL IZ ZADNJEG EŠALONA - general Miloš Đošan
  Velika slika

general Miloš Đošan
375 strana
ćirilica
17.5 x 24.5 cm
srpski
tvrde korice

Svaka ozbiljna vojska, ili išla u rat, ili na paradu, postrojava se u ešalone. Tako je bilo od rimskih falangi, do savremenih armija. Što je sila jača, to ima više ešalona. Svaka od njih, ma koliko bila jaka i ma kako se zvala, ima svoj prvi i zadnji ešalon. Rafal iz svakog ešalona je opasan. Onaj iz poslednjeg je najopasniji.

Taj poslednji ešalon, krenuo je odmah nakon prestanka NATO agresije a maršira i danas, pucajući rafalnom paljbom, na sve što je srpsko. Signal za njegov početak bio je crni gusti dim iz zgrade RTS i Savezne skupštine, gašenje lasera na Spomeniku žrtvama Nato agresije u Parku prijateljstva na Novom Beogradu i bolni jauk novinara i direktora RTS prilkom osvajanja sredstava informisanja.

Ono što nisu stigli prethodni ostavili su poslednjem ešalonu, koji čine određene nevladine organizacije, pojedina izmišljena regulatorna tela, pojedina Udruženja, Agencije i Fondovi, pojedini ne afirmisani glumci, pojedini profesori univerziteta i pojedini nezavisni novinari. Kao što se vidi radi se o pojedinim.

U tome leži onaj mali tračak nade, da nije sve izgubljeno, da je infekcija zahvatila tek mali deo tela i pojedine organe, na kome je bazirana ova priča i iz koje se može naslutiti izlazak iz najdublje moralne krize u koju je nakon 5. oktobra 2000. godine zapao srpski narod.

Ova knjiga je hronika jedne srpske porodice u sadašnjem vremenu. Govori o dvoje mladih, koji su se upoznali i zavoleli u jednoj beogradskoj gimnaziji, a zatim kao bračni par, neshvaćen od roditelja, izigran od svojih saboraca, obmanut od strane sredstava javnog informisanja, uhvaćen u vrtlogu nevladinih organizacija i uguran u sastav šeste beogradske kolone. Kada je odradio prljavi posao, prepušten je sam sebi. Izvrgnut brojnim iskušenjima, bez pomoći porodice i društva taj brak postaje mesto najtežeg porodičnog nasilja.U nju je utkana sreća i nesreća dvoje mladih i njihovih porodica, pokazan je put njihovog propadanja i put našeg spasenja. Zbog toga, tek kada se dobro i pažljivo pročita, ova priča predstavlja nesigurni zaklon protiv rafalne paljbe iz poslednjeg ešalona.

 


Cena: 16,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti