Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
ISLEDNIK - Dragan Velikić "dobitnik Ninove nagrade za 2015. godinu"
Close

ISLEDNIK - Dragan Velikić "dobitnik Ninove nagrade za 2015. godinu"

ISLEDNIK - Dragan Velikić "dobitnik Ninove nagrade za 2015. godinu"
  Velika slika

Dragan Velikić
266 strana
latinica
13 x 20 cm
srpski


"Ova knjiga sadrži ono po čemu je Velikić prepoznatljiv: savršen osećaj za detalj, jezičku preciznost, briljantno izbrušen stil. Roman o majci postaje autopoetička ispovest, ali i povest o zemlji i ljudima kojih više nema."

Centralna tema romana  je  smrt majke  i uticaj tog događaja na stanje i  život glavnog junaka. Ovo je roman, gde se autor poslužio autobiografskim postupkom. Glavni junak nosi ime samog autora. 

Vodeća priča ovog dela je odrastanje i odgoj. Velikić ističe da čoveka oblikuju četiri roditelja - dva biološka, lektira koju čita i gradovi u kojima živi.

Dragan Velikić (Beograd 1953), književnik, diplomirao svetsku književnost sa teorijom književnosti na beogradskom Filološkom fakultetu. Od 1994. do 1999. bio je urednik izdavačke delatnosti Radija B92. Pisao je kolumne za NIN, Vreme, Danas i Reporter. Od juna 2005. do novembra 2009. bio je ambasador Republike Srbije u Austriji.

Knjige Dragana Velikića prevedene su na petnaest evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama proze. Za svoju književnost 2013. dobio je Nagradu grada Budimpešte.

Dobitnik Ninove nagrade za književnost. 


Cena: 14,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti