Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
IZ PERA REPORTERA - RANKO LUKIĆ
Close

IZ PERA REPORTERA - RANKO LUKIĆ

IZ PERA REPORTERA - RANKO LUKIĆ
  Velika slika

Ranko Lukić
230 strana
latinica
17 x 24 cm
srpski
tvrde korice

Knjiga Ranka Lukića čitaocima nudi impresivne reportaže, intervjue i uzbudljive priče o događajima i sudbinama naših ljudi zaposlenih u inostranstvu a naročito Nemačkoj a koje su najvećim delom obeležile period od 1993. do 2009. godine.

Tekstove koje je sam autor između više hiljada odabrao, svedoci su teškog vremena nastalog raspadom Jugoslavije i verna su ilustracija odraza tog vremena na naše ljude u inostranstvu, naročito Nemačkoj u kojoj je i sam autor živeo i bio deo tog sveta.  Tako se među njima nalaze oficiri Jugoslovenske kraljevske vojske, slikari, ikonopisci, humanitarci, pisci i guslari, ratnici i krunisane glave, arhitekte, lekari i pacijenti, operski pevači, šahisti…, kao i naravno obični ljudi, seljaci njegovog Potkozarja koji muke muče sa svakodnevicom, ali i izbeglice koje su smutna vremena rasejala svuda po svetu.

Njegove reportaže nisu samo uzbudljive priče o ljudima, pisane razumljivo i pitko jezikom običnog čoveka, već i istinska hronika – svojevrsni dokument vremena i događaja koja je kroz novine već prošla čitalačke ruke, ali se uvek mogu iznova isčitavati ne gubeći svežinu istinske literature.


Cena: 12,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti