Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
KOLUT (I i II) - pripovetke u dva toma - Dobrivoje J. Bošković
Close

KOLUT (I i II) - pripovetke u dva toma - Dobrivoje J. Bošković

KOLUT (I i II) - pripovetke u dva toma - Dobrivoje J. Bošković
  Velika slika

Dobrivoje J. Bošković
765 strana
latinica
14.5x20.5
srpski


Iz svih pripovedaka zbirke "Kolut", na sugestivan, izražajan način, izbija autentičan, nepatvoren život. Ova ekspresivnost počiva na dva izvora, najpre, pripovetke Dobrivoja, J. Boškovića pisane su strasno.

U njima se uvek oseća ukus ne samo krvi, ako se krv pojavljiuje, nego snaga elementa uopšte, zime, gladi, napora, sunca i leda, uvek dah atmosfere, a sve to treperi na osetljivoj žici autorove emocije.

Drugi izvor ovog dejstva, jeste istina. Gotovo u svim pripovetkama ove zbirke su ispričani istiniti događaji. Počevši od prve, sa strašnim naslovom "Dah smrti", Bošković, poput majstora srpske realističke proze s kraja 19. veka, piše, izvanrednu priču iz narodnog života, priču  "Čuk", velike snage i ozbiljnog humora. 

Njegove pripovetke se iskazuju kao slike iz piščevog života. Pisac od osnova, od početka, od istine, na dnu umetničke, filozofske i stilske pobude traži iskušavanje smisla samog života i smrti...

U njegovom delu ima bezbroj ličnosti, karaktera, zapažanja, naravi, lirskih scena, ozarenja, razlikovanja lepog od ružnog, časnog od nepoštenog, ima pravednog besa, ima mudrosti, ima poezije...

(Laza Lazić)

dr Dobrivoje J. Bošković (1936), lekar, književnik i kompozitor objavio je nedavno četiri knjige: "Kolut" (pripovetke u dva toma), "Pantokratora ruka" (roman) i "Crni Đorđe jurodiiv iz Topole" (drama). 

Sve knjige Dobrivoja J. Boškovića možete naći u Knjižari VESTI.


Cena: 30,00 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti