Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
EDICIJA "NEMANJIĆKI MANASTIRI" - MANASTIR HILANDAR
Close

EDICIJA "NEMANJIĆKI MANASTIRI" - MANASTIR HILANDAR

EDICIJA "NEMANJIĆKI MANASTIRI" - MANASTIR HILANDAR
  Velika slika

Svetigora
64 strana
ćirilica
22.5 x 27.5 cm
srpski
tvrde korice

Deo edicije Srpska kulturna i duhovna baština - kolo Nemanjićki manastiri

Ekskluzivna, kolorna monografija manastira Hilandar

Hilandar (gr. Χιλανδαρίου) je srpski manastir koji se nalazi u severnom delu Svete gore Atonske (gr. Άγιoν Όρoς), države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina.

Manastir Hilandar, kao carska lavra, osnovan prije više od 800 godina u Svetoj Gori, predstavlja pravoslavni duhovni centar, srednovekovni grad, duhovno, kulturno, crkveno i državno blago Srba, ogledalo srpske duše,  ponos, utehu i put ka Gospodu. Baština Hilandarska je vanvremenska i vanprostorna. Manastir Hilandar je prvi srpski univerzitet i jedan od najstarijih u svetu. 

Manastir čuva i najveću zbirku srpskih povelja, kivota, moštiju svetih, relikvija, starih ikona, ima najveći broj čudotvornih ikona  u svetu. Ono što je sačuvano u Hilandaru veće je od sveg sačuvanog nasleđa u svim ostalim srpskim manastirima.  

"Prvo kolo edicije "Nemanjićki manastiri" od 10 knjiga obuhvata najstarije i danas uglavnom najugroženije bisere srpske kulturne i crkvene baštine na Kosmetu i u Raškoj oblasti. Tu su Dečani,Gračanica, Banjska, Sveti Arhangeli kod Prizrena, Morača, Studenica, Hilandar, Žiča, Mileševa i Sopoćani."


Cena: 8,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti