Kniara Vesti
      
     
PRETRAGA      
Vaša korpa : 0 komada
Izlog
MIRIS BARUTA I SMRTI NA KOSOVU I METOHIJI 1998. godine
Close

MIRIS BARUTA I SMRTI NA KOSOVU I METOHIJI 1998. godine

MIRIS BARUTA I SMRTI NA KOSOVU I METOHIJI 1998. godine
  Velika slika

Nebojša Pavković
603 strana
latinica
17 x 24,5 cm
srpski
tvrde korice

Najvažniji događaji iz dnevnika komadanta Prištinskog korpusa, general – potpukovnika Nebojše Pavkovića

Knjiga istine o ratu na Kosovu

Knjiga koju je nekadašnji komadant Prištinskog korpusa i Treće armije VJ ispisao u haškom zatvoru svakako je snažno i dokumentovano svedočenje o događajima na Kosovu u periodu od oktobra 1994. do decembra 1998. godine. Reč je o preokretnom periodu istorijskog naroda koji je bio prezasićen pokušajima vanbalkanskih hegemona da posredstvom terorizma albanskih džihadista na Kosovu i Metohiji, koji su tada imali i danas imaju važno mesto u globalnim planovima radikalnih islamista, razbiju teritorijalni integritet Srbije i ostvare svoje ciljeve i interese, posebno, svoje vojno prisustvo na Balkanu. 

Takvom specifičnom zlokobnom agresijom, sistematski su usložavali i pogoršavali nezavidan položaj Srbije.

"Miris baruta i smrti" je knjiga puna pored detaljnog prikazivanja antiterorističkih operacija, i zapisa i dokumenata o neveselom stanju duhova u srpskom vojno-političkom vrhu iz vremena kosovske drame.

"Miris baruta i smrti" je zanimljiv i depresivan dokument koji preporučujemo čitaocu. Iz čitanja "Mirisa baruta i smrti" izlazi se sa utiskom da "Kosovski boj" naših dana nije dopričana priča. Pored toga što je, bar delimično, neki odgovor na pitanje kako smo gubili Kosovo i kako smo stigli do ovoga gde smo sada.

Knjigu posvećujem narodu Kosova i Metohije, svim poginulim i preživelim pripadnicima vojske i policije koji su učestvovali u protivterorističkim operacijama na KiM 1998. godine.(autor)


Cena: 19,45 EUR
25,90 EUR
 
Komada:


Knjižara Vesti
Knjižara Vesti - Online
Knjižara Vesti